9 znaků uspokojivého a kvalitního sexuálního života. Máte to taky tak?

Sexuální život jako z romantického filmu nebo přímo pornofilmu si přejeme tak nějak všichni. Ne každý je však se svým intimním životem spokojený a chtěl by prostě víc sexu. Zároveň kvalita a kvantita sexu je pro každého člověka jiná.

VÍTE, ŽE i lékaři a sexuální odborníci se snaží definovat sexuální spokojenost? Proto vyvinuli různé nástroje, jako třeba Index sexuální spokojenosti, Globální měření sexuální spokojenosti nebo Novou škálu sexuální spokojenosti.

Jde o dotazníky, kterých cílem je zhodnotit celkovou spokojenost lidí se sexuálním životem. Některé se zaměřují na hodnocení fyzických pocitů, jiné zkoumají kvalitu intimních mezilidských vztahů.

I pro odborníky je poměrně obtížně jednoznačně definovat, kdy je sexuální život kvalitní a kdy neuspokojivý. Jasný popis pořád chybí, protože každý člověk vnímá sexualitu jinak. Co uspokojí jednoho, pro druhého může být nedostatečné.

V článku se podíváme, jaké vlastnosti by měl mít kvalitní a uspokojivý sexuální život. Tyto vlastnosti jsou výsledkem zmíněných sexuálních dotazníků a měřících nástrojů.

Pokud některý z bodů nesouhlasí s vašim sexuálním životem, nevadí. Tato definice není nijak závazná ani povinná. O zlepšení svých sexuálních schopností a prožitků se můžete samozřejmě pokusit. Určitě ale dělejte to, co vám přináší nejlepší sexuální uspokojení 🙂

kvalitní a uspokojivý sexuální život

 

Typické znaky kvalitního a uspokojivého sexuálního života

Teď přichází řada na vás, vážení čtenáři. Zamyslete se, jak nyní hodnotíte svůj sexuální život a zda se můžete ztotožnit s vlastnostmi kvalitního sexuálního života. Věříme a přejeme vám, abyste se našli ve většině, ne-li ve všech uvedených definicích.

 

Jste spokojení se svým aktuálním sexuálním životem

Pokud vám nic neschází a jste spokojení, je to jednoduché. Váš sexuální život je plnohodnotný a uspokojivý. Sex máte často, užíváte si jej a naplňuje všechny vaše touhy i potřeby.

Pokud jste sex nějakou dobu neměli, ale chybí vám, je to důkazem, že jste s původním partnerem spokojeni byli a i to se počítá. Pokud potřebujete poradit, jak sbalit dívku či ženu na ulici nebo po internetu, klikněte a přečtěte si tento návod.

Kvalitní sexuální život poznáte podle toho, že si na nic nestěžujete, nic vám dramaticky nechybí, ohledem sexu nepociťujete žádný stres ani tělesné problémy. Pokud se objeví drobný problém (třeba se slabou erekcí nebo nízkým erotickým libidem), dovedete jej v rychlém čase vyřešit a sexu si znovu užívat.

proerecta shot

BEZPEČNÝ TIP: Pro podporu erekce a sexuálního libida testujeme a detailně hodnotíme volně dostupné doplňky stravy. Klikněte a podívejte se na vítěze TOP 10.

V řebříčku najdete prokliky do oficiálních e-shopů, kde nakoupíte vždy nejrychleji, nejvýhodněji a v případě nespokojenosti s garancí vrácení peněz.

 

Sexuální život vás naplňuje

Když máte sex, cítíte se fyzicky i duševně nabuzení. Soustředíte se na přítomný okamžik, své tělo, tělesné potěšení a spojení s partnerem. Dovedete se dokonale uvolnit a odevzdat veškerým požitkům. Během sexu se nenecháváte ničím rozptýlit, nic vás netrápí ani nestresuje. Nic nedovede přerušit váš sexuální zážitek a užíváte si jej na všech úrovních.

Sexuálnímu partnerovi se dovedete otevřít a spojit se s ním nejenom na úrovni genitálií, ale také v rovině myšlenek a souznění. Váš sex je vždy hluboký a vášnivý.

POZOR: Pokud nemyslíte kromě sexu na nic jiného a tyto myšlenky vám nedovolí zvládat běžné povinnosti, jde o příznak závislosti na sexu (hypersexuality).

závislost na sexu

 

Sex hraje ve vašem životě zábavnou a pozitivní roli

Sexu se oddáváte, protože jej máte rádi. I pouhá myšlenka na sex vám navozuje dobrou náladu. Sex pro vás není žádná „makačka“ a v žádném případě se mu nevyhýbáte. Sex ve vás vyvolává pouze příjemné a pozitivní emoce. Má pro vás důležitou hodnotu. Zapojujete se do něj vždy dobrovolně, bez nátlaku, strachu nebo z donucení.

Máte pocit, že sexuální život je nedílnou součástí vašeho vztahu a celého života. Souložíte pro zábavu, dobrý pocit, fyzické a emoční spojení s partnerem.

BUDE VÁS ZAJÍMAT: Nechuť k sexu – jak poznat a řešit mužskou a ženskou frigiditu? Seznam 20ti zlodějů sexu ve vztazích.

nechuť k sexu u mužů a žen

 

Máte kvalitní a pravidelné orgasmy

Orgasmus sice není nezbytný pro dobrý sex, ale u naprosté většiny sexuálně aktivních lidí jde o primární cíl. Člověk spokojený se svým sexuálním životem dosahuje orgasmu snadno, rychle a pravidelně. Díky tomu jste spokojeni i s erotickými praktikami a polohami, které vás k orgasmu dovedly.

BUDE VÁS ZAJÍMAT: 14 druhů mužského a 11 druhů ženského orgasmu.

Pokud orgasmu nedovedete dosáhnout, přečtěte si článek o příčinách a léčbě anorgasmie, a tedy neschopnosti dosáhnout orgasmus.

anorgasmie

 

To, co v sexu dáváte je v rovnováze s tím, co dostáváte

Partnerský sex samozřejmě není jenom o vás. Aby vztah klapal, užívat si a být spokojený musí být i váš sexuální partner. V dlouhodobém vztahu si jistě všímáte, zda se partner stará a naplňuje vaše sexuální potřeby. Stejně tak se i vy snažíte naplnit jeho sexuální potřeby, a pokud se vám to daří, jste mnohem spokojenější. Společná kompatibilita vás těší.

Stejný princip platí i pokud máte pouze občasné, krátkodobé nebo náhodné sexuální vztahy. Pokud je sexuální vztah kvalitní, nezáleží na jeho délce. Principem uspokojivého vztahu je vynaložení oboustranného úsilí o vzájemnou spokojenost.

BUDE VÁS ZAJÍMAT: Sexuální frustrace: Jak poznat, že jste frustrovaní? Příčiny, nepříjemné projevy a rychlá pomoc.

sexuální frustrace

 

Znáte své tělo a staráte se o něj

Jste zdraví po tělesné i duševní stránce. Na sex máte chuť velmi často, a když vás propadne, nic vás nedovede zastavit. Umíte se velmi rychle vzrušit a máte kontrolu nad erekcí a ejakulací. Uvědomujete si, že vás nic nebolí a nic neselhává. Tento žádoucí stav těla a mysli vám umožňuje řešit jakékoliv běžné životní problémy a to i ty, které se sexu přímo netýkají.

I pokud existuje nějaká tělesná či duševní překážka, máte vlastní způsoby, jak ji obejít a nenechat si kvůli ní omezovat sex.

 

Můžete potvrdit, že jste s partnerem kompatibilní

Uvědomění si kompatibility je důležité hlavně v dlouhodobých vztazích. V uspokojivém vztahu mají oba partneři podobné nebo stejné sexuální potřeby, touhy, preference, styly, přesvědčení a názory.

To znamená, že je pro vás sex stejně důležitý, máte na něj chuť podobně často, věnujete se oblíbeným technikám a polohám a shodnete se, co přesně spolu chcete v posteli dělat. Nikdo se nad nikoho nepovyšuje ani nikoho neponižuje. Vycházíte si vzájemně vstříc.

Zároveň pokud existuje věc, ve které se vaše názory liší, dovedete si o ní promluvit, udělat vzájemné kompromisy a zajistit, aby vše opět fungovalo. Tehdy lze sexuální život označit za skutečně zdravý. Cílem je, abyste se cítili příjemně oba, i pokud si to vyžádá předešlou debatu.

 

V sexu jste kreativní a pořád se jej snažíte posouvat dál

Ne každý sexuálně aktivní člověk potřebuje krkolomné polohy a zvrácené praktiky. Inovace, rozmanitost a neopakování klasických vzorců však většinu lidí těší a sexuální život zlepšuje. Pestrost určují sexuální techniky, polohy, hračky a pomůcky, nové stimuly a také rozmanitost partnerů, pokud je střídáte častěji. V dlouhodobém vztahu vždy nacházíte nové způsoby, jak vzrušit sebe i partnera.

Pokud ale máte pocit, že je sexuální život poněkud monotónní a začíná vás nudit, značí to, že určitě existuje prostor pro zlepšení, na kterém byste měli začít pracovat společně. Nuda a nechuť je totiž příznakem, že sexuální život přestal být uspokojivý a kvalitní.

HODÍ SE VÁM: 9+1 jednoduchých tipů, jak dlouhodobě a udržitelně zlepšit mužský sexuální výkon.

jak zlepšit sexuální výkon?

 

O sexu mluvíte otevřeně, rádi a za nic se nestydíte

Sex, se kterým jste oba v páru spokojení, závisí na upřímné komunikaci. Otevřené rozhovory jsou zvlášť důležité v dlouhodobých vztazích, ale mluvit by spolu měly i nové sexuální páry.

Tyto rozhovory by měly pojmenovat vše, co se vám líbí, a zároveň upozorňovat protějšek na to, co se vám nelíbí a nedělá vám dobře. Důležité je vždy domluvit se a plánovat si sexuální aktivity společně.

Pokud s partnerem mluvíte, nic netajíte a rozhovorům se nevyhýbáte, žijete dobrý sexuální život. Víte, že můžete partnerovi důvěřovat a nemusíte se obávat, že by na vaše poznámky reagoval negativně. Vaše potřeby zároveň nijak nenarušují vztah ani to, co k sobě vzájemně cítíte.

 

Sexuální život a často kladené otázky FAQ

Co rozumíme pod pojmem sexuální život?
Do sexuálního života spadá všechno, co vás sexuálně uspokojuje. Podle toho, jak své potřeby naplňujete, může být sexuální život kvalitní, průměrný nebo nedostatečný.
Co je normální sexuální život?
Za normální považujte cokoliv, co vás a vašeho partnera sexuálně uspokojuje.

Podle celosvětového průměru má dospělý člověk sex 54x za rok, což je přibližně 1 sex za týden.

Je sexuální život důležitý?
Bez sexu lze žít, má ale mnohé zdravotní a duševní přínosy. Souložte co nejčastěji. Budete zdravější a duševně vyrovnanější.
Co znamená být sexuálně uspokojený?
Sexuální uspokojení je definováno jako reakce vycházející ze subjektivního hodnocení pozitivních a negativních faktorů spojených s vaším sexuálním vztahem.
V jakém věku sexuální život obvykle končí?
Průměrně se sexuální život začne zhoršovat již v 55 letech. Muži mohou očekávat ještě přibližně 15 let sexuálních aktivit, ženy pouze 11 let.

U mužů sexuální život omezuje zhoršená kvalita erekce a snížená hladina testosteronu. U žen dochází k poklesu sexuální aktivity nástupem menopauzy.

JSTE SE SVÝM SEXUÁLNÍM ŽIVOTEM SPOKOJENÍ, nebo vidíte prostor pro zlepšení? Napište nám do komentáře, zda vám v sexu něco chybí nebo jste dokonale uspokojení 🙂 Zároveň se ptejte, pokud potřebujete sexuální život zlepšit.V redakci Erekce.cz vám za všechny ohlasy děkujeme.

 

Další oblíbené sexuální polohy a praktiky

KÁMASÚTRA - 51 poloh zvládnutelných pro oba
PODVÁZÁNÍ VARLAT za účelem potěšení, silnější erekce a intenzivního prožitku
TANTRA MASÁŽ - Dá se naučit, ale v salonu si ji vychutnáte mnohem lépe
FISTING - 12 delikátních tipů pro otrlejší milence
SEX V AUTĚ – 14 skvělých poloh
SEX SE ZVÍŘATY - Proč je tabu a jak na něj hledí zákon?
SEX VE STOJE – naučte se „ustát“ dobrou soulož
SEX ZEZADU – 8 poloh pro nejlepší dosah na prsa, klitoris a análek

erekce_cz na facebooku

 

Leave a Reply