„Tantru nedoporučuji akorát těm, kteří si chtějí zaplatit za vyhonění. Jinak je tu pro každého,“ říká tantra masérka Luci Bečková (ROZHOVOR)

Lucie Bečková, která dělá VIP Masáže a Konzultace vám v rozhovoru vysvětlí, o co v tantře jde především, jaké jsou všechny fyzické a duševní účinky, s čím Čechům pomáhá nejčastěji i to, že zdaleka nejde pouze o „asistovanou masturbaci“. Tantra má totiž úplně jiné cíle a mnohem hlubší, až duchovní přesah.

VIP masáže a konzultace, Luci Bečková

 

Dobrý den, Lucie. Na Vašem FB profilu nás zaujal pestrý výčet různých škol, kurzů, projektů, školení, které jste absolvovala a zkušeností, které jste nabyla. Čemu se z toho všeho věnujete nejvíce?
Redakce Erekce.cz
Redakce Erekce.cz
To máte pravdu, miluju totiž rozmanitost a holistický přístup.

Neustále se vzdělávám a široká paleta technik a dovedností mi umožňuje pracovat s lidmi velmi komplexně a zároveň individuálně. Aktuálně mě nejvíce baví Tantra masáže a s nimi provázané online konzultace a dechová terapie.

Luci Bečková, VIP Masáže a Konzultace
Luci Bečková, VIP Masáže a Konzultace

 

Aktuálně na projektech pracujete sama nebo máte vlastní tým?
Pro masáže a konzultace zatím tým nepotřebuju, v SOMA Dechu jsme dva zakladatelé a delegujeme “maličkosti” jako třeba účetnictví nebo marketing.

 

Věnujete se těmto pestrým aktivitám jednotlivě a nezávisle na sobě nebo je něco vzájemně spojuje?
Všechny moje aktivity jsou vzájemně propojené. Tantra masáže, saunové rituály, dechová terapie, spontánní tanec, ženské kruhy, online konzultace – u všech pracuji s lidmi, jejich tělem, myslí, emocemi i duševním zdravím.

Všechny se navíc krásně doplňují. Někdy začneme konzultací a přes saunování se dostaneme k tantře. Jindy se přes tanec dobereme k práci s dechem. Někdy nás zase online konzultace dovede k párové tantra masáži.

Každý můj klient či klientka má velmi jedinečný příběh, potřeby a přání, které velmi často neumí na první dobrou pojmenovat. A právě široké portfolio mého vzdělání mi umožňuje jít klientům naproti z mnoha různých stran a pružně reagovat na to, co se v něm aktuálně odehrává.

 

Pojďme si promluvit o Vaší hlavní činnosti a to tantrických masážích VIP masáže a konzultace. Můžete naprostému laikovi vysvětlit, co všechno klientům nabízíte?
Uf, kolik mám na tuhle otázku stran? 🙂

Pro klienty vytvářím bezpečný prostor, ve kterém si mohou konečně oddechnout. Fyzicky, psychicky, emočně. Můžou si sundat všechny společenské masky a smát se, křičet, plakat, vzdychat.

Můžou alespoň na chvíli jen tak být, bez výčitek prostě nic nedělat a užít si kvalitní odpočinek. Můžou se dosytit bezpodmínečnou láskou nebo zažít projev upřímné úcty, respektu a opravdového přijetí.

Můžou se mnou probrat své trápení, touhy či otevřeně komunikovat tabuizovaná témata. Můžou se naučit snadné a funkční techniky pro snížení hladiny stresu, zkvalitnění pracovního, partnerského i sexuálního života.

Můžou v sobě objevit obrovskou sílu, motivaci, inspiraci a chuť do tvorby. Můžou se otevřít všem darům, které jsou tu pro ně nachystané a žít život snů.

Ženám pomáhám např. s přijetím jejich těla, s bolestivou menstruací, “zaseknutou” sexuální energií a přehlceností prací, dětmi, partnerem, tchýní… Také ke mě chodí oslavovat osobní či pracovní úspěchy a pečovat pro jednou také o sebe. Muži se ke mě chodí dostat z hlavy do těla, zbavit se stresu, užít si kvalitní přítomnost krásné ženy…

Tantra masáž je také hodně o zkoumání vnitřních procesů – “Co se se mnou děje, když nemusím nic dělat? Co cítím, když se svlékám? Na co myslím, když se mě někdo dotýká v intimních partiích? Umím se svěřit se svým trápením? Umím přijmout pomoc, když je mi nabídnuta? Co si myslím o své sexualitě? Jak prožívám své partnerské vztahy? A jsem s tím vším v souladu nebo potřebuji něco změnit?

Je toho pravdu spousta a u každého člověka je to zároveň úplně jiné. Velmi těžce se to dává do slov.

tantra masáž pro muže

 

Asi se už vytrácí stereotyp, že tantrická masáž je pouze “asistovaná masturbace”.

Setkáváte se vůbec ještě s těmito požadavky nebo již klienti chápou, ze vyvrcholení je pouze “nepovinná třešnička na dortu uvolnění a osvěžení těla a mysli”?

Pro spoustu lidí v Evropě tantrická masáž vždy byla a asi i navždy zůstane jen a pouze erotickou službou. Bohužel.

V tom já nejedu a nikdy jsem nejela. Nedělám ani “klasickou tantrickou masáž”, která by byla vždy a pro všechny stejná – úvodní rituál, horké ručníky, hlazení peřím, spousta oleje, masáž intimních partií a konec. Ta je podle mě určena spíše pro domácí použití jako příjemná předehra či ozvláštnění partnerského života.

Pro mě je tantra životní styl a jakýsi typ “terapie pro odpojeného západního člověka”. Odpojeného od své vlastní přirozenosti, schopnosti otevřené komunikace, zdravých hranic, láskyplných vztahů a uspokojivého pracovního života. S vyvrcholením na setkáních vůbec nepracuji, pohybujeme se v úplně jiných úrovních a hloubkách.

 

Tantra salonů je dnes hodně a s několika jsme již rozhovory publikovali. V čem jsou Vaše VIP služby jiné nebo unikátní?
Pod slovo TANTRA neschovávám erotické služby. Pracuji velmi individuálně. Se všemi zájemci se předem spojuji na krátké online konzultaci zdarma, kde probíráme detaily a zjišťujeme zda vůbec a jaká podoba setkání pro ně bude nejvíce bezpečná a benefitující.

Na živá setkání často navazujeme online konzultacemi, které pomohou zážitek úspěšně začlenit do každodenního života. Vycházím vždy z přítomného okamžiku, ctím jedinečnost každého klienta i klientky a přizpůsobuji tomu i průběh setkání.

 

Na co si tedy při výběru tantra maséra či masérky dávat pozor?
Mě osobně by zajímalo, kde se daný masér či masérka učili, jak pracují a na jakých hodnotách staví.

Mají za sebou jeden víkendový kurz smyslných masáží nebo několikaletý tantra výcvik? Co pro ně samotné tantra vlastně znamená? Jaké konkrétní techniky používají? Jací klienti za nimi nejčastěji chodí?

Ptát se, klidně i velmi do detailu, je ještě před samotným setkáním podle mě velmi důležité. Já osobně bych jen tak “k někomu z internetu” rozhodně nešla. Přece jen se jedná o velmi intimní prožitek. Fyzicky, psychicky, emočně.

 

Komu byste tantra masáže doporučila a komu spíše ne?
Doporučila bych je každému, kdo si přeje žít šťastný a naplněný život. Každému, kdo tuší, že je tu něco víc, než jen krysí závod “víc, lépe, déle, výkoněji, rychleji”. Každému, kdo si přeje opravdu cítit a orientovat se ve svém životě, emocích, myšlenkách, touhách, přáních a potřebách.

Každému, kdo chce celou svou bytost nechat zaplavit pořádnou dávkou hormonů štěstí. Každému, kdo miluje dotek i každému, kdo se jej bojí nebo s ním má špatné zkušenosti. Každému, kdo se chce naučit efektivněji komunikovat, mít více peněz nebo lepší sexuální život.

Doporučila bych je všem mužům, kteří chtějí pracovat na svém mužství. Kteří chtějí cítit úctu a přijetí od ženy. Kteří už to nechtějí tlačit egem a na sílu, ale kteří si přejí opečovat a poléčit také svou vnitřní jemnost a zranitelnost. Kteří např. nikdy necítili plné přijetí od své mámy nebo byli shazováni partnerkami.

A stejně tak bych je doporučila ženám, které cítí zranění ve vztahu s mámou či tátou a tudíž i s muži a ženami obecně. Ženám, které byly někdy zneužité, nepochopené či nepřijaté mužskou populací. Ženám, které touží po opravdovém sesterství a přijetí od ostatních žen.

V kostce bych je doporučila úplně všem, možná až na muže, kteří si chtějí zaplatit za vyhonění. Jinak je tu setkání s tantrou podle mě pro každého, kdo byť jen trošku cítí to volání.

 

Vysvětlete, proč jsou Vaše masáže minimálně 3hodinové nebo delší a proč podle Vás kratší čas nestačí.
Upřímně, pokud je to pro člověka první setkání s tantrou, i 3 hodiny jsou málo. Minimálně 30 minut až hodinu každému trvá, než se dostane opravdu plnou pozorností za mnou do masérny.

Na začátku je také potřeba spoustu věcí vykomunikovat, aby byl prožitek opravdu bezpečný a příznivé efekty dlouhotrvající. Klienti se mnou sdílí svá očekávání, strachy, přání, předchozí zkušenosti a v neposlední řadě své hranice. Pracujeme-li také se saunou a dechovou terapií, minuty utíkají jak zběsilé. A pokud chceme jít opravdu do hloubky a nezapomenutelného prožitku, je k tomu potřeba čas. Spousta času.

Na závěr si vždy povídáme a klient má prostor sdílet svůj prožitek, ptát se, v klidu doplynout. Nedovolila bych si člověka pustit domů, aniž bych si byla jistá, že je naplno zpět a připraven čelit nástrahám okolního světa.

Zároveň nám to dá prostor probrat případná nedorozumění či domněnky, která mohla v průběhu masáže vzniknout.

tantra masáž pro páry

 

Chodí za Vámi i páry? Nabízíte pro ně nějakou službu?
Ano. Někdy chce jeden druhého obdarovat netradičním prožitkem, jindy se páry chtějí společně vzdělávat v oblasti lásky, intimity, doteku či vědomých vztahů a sexuality.

Setkání jsou opět velmi individuální a na míru danému páru, jejich zkušenostem, přáním a potřebám. Často také pokračujeme v online koučingu.

 

Vaše služba se jmenuje VIP masáže a konzultace. Pokud člověk nechce právě masáž, co všechno s Vámi může vlastně konzultovat? S čím dovedete pomoct?
VIP je vlastně zkratka pro Velmi Individuální Přístup a také Velmi Intimní Prožitek. Tím, že kombinuji Koučing a Mentoring, můžu pomoci téměř s čímkoliv. Hned vysvětlím.

Koučing je forma řízeného rozhovoru, při kterém klienta vedu k tomu, aby si odpověď na svou otázku či problém našel sám. Nemusím tedy jeho tématu vůbec rozumět. Jen mu šikovně vracím jeho vlastní slova a vedu jej k nalezení vlastních odpovědí.

Mentoringem mám na mysli “výuku” určitých technik, v mém případě z oblasti otevřené komunikace, vědomých vztahů, sexuality a bezpečných hranic, zdravého životního stylu, dechu, mindsetu či meditací. Někdy se ale dostaneme i k tématu efektivního podnikání či financí.

 

S jakými problémy za Vámi klienti chodí? Co aktuálně nejčastěji trápí české muže a ženy? Co řeší ve svých intimních vztazích?
Přemýšlím, zda zmínit to, s čím za mnou přicházejí, nebo to, co s nimi pak reálně řeším. Jsou to totiž často dvě různé věci – co si lidé myslí, že potřebují a co ve skutečnosti opravdu potřebují.

Mívám ženy, které by se chtěly naučit milovat své tělo, prožívat úžasné orgasmy, přitáhnout partnera snů. Ženy, které chtějí objevit a plně projevit svou smyslnost, sexualitu, šťavnatost, divokost. Ženy čerstvě po rozvodu, které chtějí konečně začít žít. Ženy, které si konečně uvědomily, že musí stát samy sobě na prvním místě, aby měly spokojenou rodinu i podnikání.

Muži to velmi často neumí nebo nechtějí pojmenovat, ale touží po lásce a přijetí od ženy. Chybí jim úcta, respekt a uznání. Chybí jim prostor, kde by si mohli dovolit být zranitelní, malí, smutní.

Pod vší zvědavostí, chutí “vyzkoušet něco nového” a trávením času s nádhernou ženou se velmi často skrývá malý chlapec, který chce obejmout. Což si málokterý muž přizná a dovolí plně prožít. A spousta z nich chce prostě a jednoduše vypnout hlavu, zbavit se stresu a pobýt se ženou, která po nich nic nechce, dokáže mlčet a s láskou jim u toho namasíruje nohy.

 

Sice nejste lékař, ale existují i nějaké ryze zdravotní problémy, kterých se u Vás klienti snaží zbavit? Jak dovedete pomoct?
Žádný “ryze zdravotní problém” neexistuje, alespoň podle mě. Naše tělo je propojeno s naší psychikou a emocemi a každý fyzický problém má psychickou příčinu.

Řešit spolu můžeme migrénu, chronický stres, bolestivou menstruaci či opakované záněty v intimních partiích, potíže u milování, špatné trávení, bolesti břicha či zad, nespavost… K tomu využívám především metody ze SOMA DECHové terapie a znalost psychosomatiky, jógy a biohackingu.

 

Věnujete se i otužování, o kterém jsme mimo jiné publikovali článek.

Existují účinky otužování na sexuální zdraví člověka? Jaké benefity těží muži a jaké ženy?

Určitě ano. Otužování nás chtě nechtě přivádí do přítomného okamžiku, který je základem pro kultivaci našeho zdraví a to nejen toho sexuální. Jen v přítomném okamžiku a s bdělou pozorností si totiž můžeme uvědomit, co naše tělo, mysl i duše potřebují a včas na základě tohoto pozorování jednat.

Chladová terapie (= vystavování se chladu = otužování) snižuje v našem těle zánět, podporuje tvorbu bílých krvinek, tok lymfy, činnost kardiovaskulárního systému, správnou distribuci kyslíku…

Otužování nám navíc dodává energii, zlepšuje náladu, posiluje sebevědomí a to vše přece potřebujeme k tomu, abychom měli zdravý a uspokojivý sexuální život!

Muži i ženy mohou navíc těžit z kvalitnějšího soustředění, lepší paměti či efektivnější regenerace a ve hře je také harmonizace hormonů.

tantra masáž pro ženy

 

Na stránkách jsem se nedohledal ceníku, což ale může být pro některé zájemce odrazující. Nastíníte aspoň nějakou základní startovací sazbu?
Ceník nemám veřejný cíleně, je to jedna z částí mé selekce klientů.

Koho má práce osloví, zeptá se. A pro koho je cena na prvním místě zas upřímně nezajímá mě. Řádově se jedno setkání pohybuje v tisících, pokud jde o dlouhodobější balíčky – opět řešíme individuálně dle počtu hodin a typu spolupráce.

 

Omlouvám se, pokud se pletu, ale na fotkách a ve videích jste často oblečená a vypadáte jako indiánka 🙂 Je něco, co jste si od této kultury vzala nebo se něčím inspirovala?
S indiány mám určitě společnou lásku k peří, barvu kůže a respekt ke všemu mystickému, co je větší, než my sami. Ale že by moje prababička byla třeba z Jižní Ameriky, o tom nevím...

tantra masáž pro pány

 

Kde Vás lidé mohou navštívit osobně a podlehnout Vašim zázračným dotekům nebo vyřešit své intimní a vztahové problémy formou konzultace?
V Praze, Olomouci nebo online. Svou tvorbu a pracovní i osobní život sdílím na instagramu a přes Facebook.

Něco málo ke službám, včetně recenzí mohou lidé najít na mé FB stránce a brzy bude v provozu nový web LucieBečková.cz.

 

Mnohokrát děkuji za rozhovor. Přeji co nejvíce spokojených klientů, co nejvíce vyřešených problémů a šťastných lidí ve Vašem okolí 🙂
Děkuji.

 

Další odborné rozhovory o mužském intimním zdraví

„Za erektilní dysfunkcí někdy může i tzv. kastrační partnerka,“ tvrdí urolog MUDr. Monika Purmová
„Při předávkování testosteronem je pravděpodobný infarkt,“ s MUDr. Lukášem Bittnerem
„Mužská obřízka je v Česku velice raritní,“ s Prof. PhDr. Petrem Weissem, Ph.D., DSc.
„Snížení či zvýšení citlivosti penisu po obřízce je spíše mýtus,“ vysvětluje androlog MUDr. Tomáš Hradec
„Velikost penisu se jako sexuální činitel přeceňuje“, s Doc. MUDr. Jaroslavem Zvěřinou, CSc.
Oddálení ejakulace – o léčbě a možnostech s MUDr. Taťánou Šrámkovou, Ph.D.
„Šmejdi jsou všude, klamavé reklamě může podlehnout každý,“ o doplňcích na erekci s MUDR. Ondřejem Trojanem

erekce_cz na facebooku

 

Leave a Reply